De KICK-OFF

Vanuit Sportief Tilburg kregen wij het verzoek om ons te richtten op de verbetering van de online marketing voor de webshop.  De doelgroep is erg divers en bestaat uit winter en zomer sporters. Een goed ingerichte campagne was nodig om de vindbaarheid van de website te verbeteren en diverse doelgroepen aan te spreken en zo te converteren naar nieuwe klanten en online omzet voor Sportief Tilburg. Dit in combinatie met een fysieke winkel waar we meer traffic naartoe willen genereren was voor ons een mooie uitdaging.

DE OPLOSSING

Middels een doelgroepanalyse zijn er in overleg met de klant keuzes gemaakt omtrent de relevante zoekwoorden in diverse zoekmachines. Door de diversiteit van de doelgroep is gekozen voor diversiteit in de aanpak tussen SEO en SEA, linkbuilding, landingspagina’s en online campagnes.

Door de overstap naar Omzetvergroters.nl weten de juiste klanten de website nu te vinden en zijn de bezoekersaantallen en bestellingen enorm toegenomen.

Tevens worden er meer afspraken gemaakt voor persoonlijke consults in de winkel.

Online marketing
Omzet verbeteren

INZET VAN MEERDERE KANALEN

Omdat Sportief een heel diverse doelgroep heeft van jong tot oud, van klein tot groot hebben we ervoor gekozen om diverse marketingkanalen in te zetten.

Hierdoor komen toekomstige klanten de sportwinkel op vele vlakken tegen en zorgen we ervoor dat de naamsbekendheid ook verder omhoog gaat.

Bij aanvang van de opdracht werd de website nog niet op de juiste zoekwoorden gevonden binnen de zoekmachines. Door onze krachtige mix aan online marketing is de website aanzienlijk versterkt in zowel online aanwezigheid als content.

Middels ons maandelijks onderhoud aan zowel de website als de Google posities hebben wij gezorgd dat de website gevonden word op de gewenste zoekwoorden en binnen de juiste zoekmachines.

Een update van de website naar nieuwe techniek, hoge laadsnelheid en klantvriendelijke inrichting zorgt voor een hoge conversie wat in combinatie met onze online marketing funnels resulteert in hogere sales- & omzetcijfers.

ONZE WERKWIJZE

Door het goed analyseren van de doelgroep en het bijbehorende bezoekersgedrag is de website voorzien van een nieuwe inrichting en design.

Er is gezorgd voor herkenbaarheid bij alle doelgroepen een juiste pagina structuur en call to actions die zo goed mogelijk aansluiten bij de verwachtingen van de doelgroep en haar wensen.

Zo zijn de diverse campagnes aangesloten op de juiste landingspagina’s die weer aanspreken op de juiste doelgroep. Is er gekozen voor een specifieke opzet van pagina’s met foto’s die de doelgroep aanspreekt.

Het resultaat is dat bezoekers gemiddeld eerder contact opnemen.

Kortom de bezoeker vindt sneller wat men zoekt en legt eerder contact met deze organisatie.

Plan de campagne

Behaalde resultaten

OP RUIM 2250

Zoekwoorden vindbaar

4 x

Meer bezoekers binnen 1 jaar

3 %

Meer conversie

IS ONLINE SUCCES VOOR ONS OOK MOGELIJK?

JAZEKER!

Als je op dit moment omzet draait uit je online kanalen, kunnen wij je helpen om je omzet te verhogen. Hiervoor stellen we graag samen met jou een plan van aanpak op! Voor elk budget zijn er oplossingen waar wij je graag bij helpen.

Omzet verbeteren
Open chat
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we u ergens mee helpen?