Nieuwe klanten benaderen, hoe doe je dat online?

In een winkel is het duidelijk hoe je nieuwe klanten moet aantrekken. Je hangt een bord buiten, je stalt je mooiste producten uit in de etalage en zorgt ervoor dat het winkelend publiek niet om jouw winkel heen kan. Online werkt dat net even anders, alhoewel het in zekere zin juist weer wel hetzelfde is. Het komt er namelijk ook op neer dat je mensen verleidt om jouw website eens van dichterbij te komen bekijken. En dat ze vervolgens niet meer weg willen. Dat doe je met een mooie website of een leuke kortingsactie bijvoorbeeld. Het belangrijkste? Zorgen dat je goed gevonden kan worden.

Klanten vinden via online marketing

De manier om online reclame te maken wordt ook wel online marketing genoemd. Dat omvat eigenlijk alle reclame die je via Internet voor je onderneming maakt. Het is dus nogal een breed begrip. Want het loopt uiteen van de bedrijfswebsite die je hebt tot reclames die je online plaatst en de e-mails die je verstuurt. Ook een onderdeel is het uitzoeken van een zoekwoordenonderzoek. Want weet jij op welke woorden mensen zoeken als ze jouw diensten of product nodig hebben? Deze woorden kan je terug laten komen op jouw website. Eén ding is zeker, zonder een succesvolle online marketingstrategie kan je het vaak wel vergeten om online klanten te vinden.

Hoe werkt online marketing?

Maar hoe werkt online marketing nu precies? Er vallen veel verschillende manieren onder deze vorm van marketing. Bijvoorbeeld reclame maken via e-mails, via je bedrijfsbedrijfswebsite of advertenties plaatsen op social media of via Google. De manier met misschien wel de meeste resultaten is SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Daarbij zorg je ervoor dat jouw website bovenaan in de zoekresultaten verschijnt. Dat doe je door de juiste woorden in jouw teksten te gebruiken, maar ook door te zorgen voor een snelle en gebruiksvriendelijke website. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan die felbegeerde plaatsen bovenaan in Google.

Local online marketing inzetten voor extra bezoekers

Hoewel je met het Internet tegenwoordig heel gemakkelijk al je producten uit het buitenland kan halen, blijft het belangrijk om mensen uit je omgeving te laten weten dat jouw bedrijf er is. Er wordt namelijk vaker dan je denkt gezocht op plaatsnamen. En dat gebeurt niet alleen bij fysieke bedrijven, maar ook bij bedrijven die online dienstverlening leveren. Bijvoorbeeld omdat mensen hen willen ontmoeten. Op die mensen focus je je met local online marketing. Je zorgt er dan voor dat jouw website lokaal goed gevonden wordt. Dat doe je onder andere door plaatsnamen terug te laten komen in jouw teksten.

Ontdek wat local online marketing voor jou kan doen

Er zijn veel voordelen verbonden aan het inzetten van deze lokale SEO. Op Internet is de concurrentie namelijk altijd aanwezig, ieder bedrijf in Nederland heeft immers wel een bedrijfswebsite. Door je te richten op jouw omgeving, valt een aanzienlijk deel van deze concurrentie weg. De ideale manier om meer bezoekers voor jouw website te vinden dus! Het spreekt mensen aan als ze kunnen werken met een bedrijf uit hun omgeving, ook als er geen fysieke ontmoeting nodig is voor het leveren van jouw dienst.

Lead generatie: de manier om gegevens te verzamelen

Een andere manier om nieuwe klanten te benaderen is via lead generatie. Lead generatie is het werven van gegevens van mensen die potentieel geïnteresseerd zijn in een product of dienst. Dat doe je bijvoorbeeld door het laten inschrijven voor een nieuwsbrief. Een manier waardoor mensen er vaak voor kiezen hun gegevens achter te laten is als zij hier iets voor krijgen. Korting op je product bijvoorbeeld of een gratis e-book wat je hebt geschreven. Bij het invullen van hun gegevens kan je ook toestemming vragen voor het toesturen van een nieuwsbrief.

Geïnteresseerden overtuigen om klant te worden

Er zijn verschillende manieren waarop je deze zogenaamde leads kan overtuigen om jouw klant te worden. Vaak worden hiervoor e-mails gebruikt. Als eerste gaat het erom jouw waarde te laten zien aan de lezer. Waarom kunnen ze jou en jouw product vertrouwen? Waarom is jouw dienst of product beter dan die van de concurrent? Door vertrouwen te kweken, zullen mensen sneller tot een aankoop overgaan. Het verzamelen van leads is dan ook een slimme manier om potentiële klanten te benaderen.

Je eigen bedrijfswebsite: de basis voor succes

Een belangrijk onderdeel van het benaderen van nieuwe klanten hebben we nog niet besproken, maar is natuurlijk het belangrijkst van allemaal. Je bedrijfswebsite. Je website is hét online visitekaartje van je bedrijf. Het is dan ook zeer belangrijk dat jouw website in orde is. Dat hij er visueel aantrekkelijk uitziet. Daar hoort bij dat je website overzichtelijk is, zodat mensen niet hoeven te zoeken. Als mensen te lang moeten zoeken of wachten tot een bepaalde pagina is geladen, klikken ze weg en gaan verder bij je concurrent. En dat is nu precies wat we willen voorkomen.

Een website laten maken voor betere vindbaarheid

Een goede website is dus van het grootste belang voor online succes. Maar wat nu als je eigenlijk geen kaas hebt gegeten van het ontwerpen van een goede website? Of als je niet weet hoe je een website goed vindbaar kan maken? Dan kan je beslissen om je website te laten maken door een gespecialiseerd bedrijf. Ook bij Omzetvergroters kan je een website laten maken die jou een grote voorsprong geeft op je concurrent. Bij het maken van jouw bedrijfswebsite zorgen we er namelijk voor dat alles geoptimaliseerd is voor jouw online succes.

Hoe ga jij je nieuwe klanten benaderen?

Hopelijk heeft deze blog één en ander voor je opgehelderd over het online benaderen van nieuwe klanten. Want het is nogal wat informatie in één keer. Wil je meer informatie over een bepaald onderdeel van het online vinden van nieuwe klanten? Of wil je een advies over hoe je jouw huidige website kan verbeteren om meer bezoekers te krijgen of om van jouw bezoekers ook daadwerkelijk klanten te maken? Vraag een gratis website advies aan of neem contact met ons op om je vraag te stellen. Met onze hulp wordt het vinden van nieuwe klanten namelijk een stuk gemakkelijker.

Meer weten over nieuwe klanten benaderen? Laat je gegevens achter en wij leggen je precies uit hoe je nieuwe klanten kunt benaderen en meer omzet kunt behalen met jouw website.

Gratis E-book downloaden

Hoe jouw website de top 10 van Google bestormt

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we u ergens mee helpen?