Hoe je meer online omzet uit je lokale omgeving haalt

Meer online omzet uit je lokale omgeving halen, dat wil jij toch ook? Het maakt daarbij niet uit wat voor soort bedrijf je hebt. Want of jouw bedrijf zich nu alleen richt op de online markt of alleen fysieke diensten of producten levert, klanten uit jouw omgeving betalen zich altijd uit. Al is het maar omdat ze langs kunnen komen om kennis met je te maken. Vooral voor ondernemers in het MKB is het een slimme overweging om via online kanalen meer omzet te willen behalen. Hoe je hiermee begint? Door local online marketing toe te passen. We leggen je graag uit hoe dat werkt.

Wat houdt local online marketing precies in?

Online marketing is een begrip wat iedereen wel kent. Het betekent kortweg gezegd, via Internet reclame maken voor je bedrijf. Local online marketing is dan ook niets anders dan via Internet reclame maken voor je bedrijf, maar dan vooral lokaal. Een strategie die daarvoor gebruikt wordt is zoekmachineoptimalisatie, ook wel SEO genoemd. Met een succesvolle SEO strategie zorg je ervoor dat jouw bedrijf bovenaan in de zoekresultaten van Google komt te staan. Wil je lokaal gevonden worden, dan pas je jouw zoekwoorden daarop aan. Door het verwerken van plaatsnamen in de teksten maak je gebruik van lokale SEO.

Succesvol toepassen van local online marketing

Meer klanten vinden in jouw lokale omgeving, dat wilt natuurlijk iedereen wel. Wil je in de zoekresultaten boven jouw concurrenten uit de omgeving staan? Dan is het van belang dat je een zeer sterke strategie hebt. Daarvoor is het belangrijk vooraf een onderzoek te doen naar factoren die van belang zijn voor jouw bedrijf. Weet jij bijvoorbeeld wat jouw klanten op Google intypen als ze jouw diensten nodig hebben? Zorg dat ze op jouw website het antwoord kunnen vinden op hun vraag.  Dan zet Google jouw website vanzelf bovenaan in de zoekresultaten.

Waar komen jouw klanten vandaan?

Een ander belangrijk onderdeel van een goede strategie is weten waar je klanten vandaan komen. Komen jouw klanten uit jouw eigen woonplaats of wil je juist graag meer mensen uit een stad verderop aanspreken? Denk daarbij aan zoekwoorden die je zelf ook zou gebruiken. Stel: je woont in Eindhoven en wilt een website laten maken door iemand uit de buurt. Waarschijnlijk zoek je dan op ‘website laten maken Eindhoven’. Verplaatsen in jouw potentiële klanten levert je veel voordeel op bij het vergroten van jouw online omzet. Daarnaast is het uitvoeren van een goed zoekwoordenonderzoek natuurlijk altijd een goed startpunt.

Een voorbeeld van online marketing in Eindhoven

Laten we een voorbeeld geven. Heb jij een kapsalon in Eindhoven? Dan is het maken van een website die is gericht op online marketing in Eindhoven een slimme stap. Zoekwoorden die dan op jouw website terug kunnen komen zijn ‘kapsalon in Eindhoven’ maar ook ‘haar laten verven in Eindhoven’ of ‘bruidskapsel Eindhoven’.

Voordelen van online omzet uit je lokale omgeving

Als je een online product aanbiedt, zie je er misschien niet direct de meerwaarde in om lokaal klanten te zoeken. Maar ook op bij het aanbieden van online diensten speelt persoonlijk contact een steeds grotere rol. Mensen vinden het fijn om je te ontmoeten voordat je voor hen aan de slag gaat of willen hun product uit jouw webshop graag ophalen in plaats van laten bezorgen. Zo is elk bedrijf erbij gebaat om toch te zorgen voor lokale SEO op hun website. Het maakt daarbij niet uit wat voor diensten je aanbiedt.

Minder concurrentie door lokale SEO

En dan het grootste voordeel van lokale SEO: minder concurrentie! Hoewel je natuurlijk wel meer bedrijven in jouw omgeving hebt die via lokale SEO gevonden worden, is je uiteindelijke concurrentie veel minder groot. Je hoeft immers niet met ondernemers uit het hele land (of zelfs nog daarbuiten) te concurreren, maar hooguit met enkele plaatsgenoten. De kans dat je hoog in de zoekresultaten eindigt is daardoor vanzelfsprekend vele malen groter. Als je dus nog zoekt naar een manier om de omzet van jouw bedrijf te vergroten, dan is het vinden van klanten uit je omgeving zeker het overwegen waard. Ongeacht de bedrijfstak van jouw bedrijf.

Een website laten maken om meer klanten te vinden

Een voorbeeld van meer online omzet uit je lokale omgeving halen is een website laten maken. Want niet elk bedrijf heeft al een goede website. Heb je jaren geleden een website laten maken? Grote kans dat die website jou vrijwel niets oplevert. Websites moeten namelijk aan allerlei eisen voldoen om hoog in de zoekresultaten te belanden. Wil je dus met behulp van jouw website meer omzet binnenhalen? Laat dan een website ontwerpen die voldoet aan alle voorwaarden voor een goede positie in de zoekmachines.

Succesvol klanten vinden met onze hulp

Omzetvergroters is gevestigd in de omgeving van Eindhoven. Daardoor kunnen we jou heel gemakkelijk helpen met jouw online marketing in Eindhoven. Omdat we de omgeving kennen en weten wat er in de buurt speelt. Maar ook omdat we elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten. Zo kan je bij ons een website laten maken in Eindhoven. Maar natuurlijk kunnen we je ook helpen als je niet in de buurt woont. Want dat kennis maken kunnen we ook online doen, net waar jouw voorkeur ligt.

Een website laten maken in Eindhoven

Of je nu in Eindhoven woont of heel ergens anders, we helpen je graag bij het maken van een mooie website voor jouw bedrijf. Want zoals hierboven benoemd, een mooie website in combinatie met de juiste strategie helpt om nieuwe lokale klanten te vinden voor jouw bedrijf. Dit is één van de meest succesvolle manieren om meer omzet te genereren voor jouw bedrijf!

Hulp bij succesvolle online marketing in Eindhoven

Voor het maken van een succesvolle online marketing strategie kan lastig lijken. Voor hulp ben je bij ons aan het juiste adres. Samen met jou zorgen we ervoor dat de omzet van jouw bedrijf stijgt. Zo helpen we je met een gratis website advies. Maar ook om een nieuwe website te laten maken in Eindhoven zijn wij de juiste partij. Neem jij ook vandaag nog de eerste stap voor het vergroten van jouw omzet?

Weten hoe je meer lokale omzet genereert met online marketing? Laat je gegevens achter en wij leggen je precies uit hoe je meer omzet kunt behalen met jouw website.

Gratis E-book downloaden

Hoe jouw website de top 10 van Google bestormt

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we u ergens mee helpen?