Lead funnel

De lead funnel is in meerdere opzichten bepalend voor het succes van een bedrijf. Online leadgeneratie is voor veel bedrijven aan de orde van de dag, en toch blijkt vaak dat de lead funnel helemaal niet zo optimaal is als wel wordt aangenomen. Dit is zonde, want juist een optimale lead funnel zorgt voor optimaal succes. Als bedrijf wil je voortdurend werken aan het verhogen van je omzet en je winst. Hier heb je een goed georganiseerde lead funnel voor nodig. Natuurlijk helpt Omzetvergroters je graag om jouw lead funnel te optimaliseren.

Wat is een lead funnel nu eigenlijk precies?

Een lead funnel kan gezien worden als een visuele weergave die is opgesplitst in de verschillende fasen waaruit de totale funnel bestaat. De funnel maakt duidelijk welke stappen een lead neemt om een geïnteresseerde prospect en uiteindelijk een betalende klant te worden. Het krijgen van veel leads is natuurlijk fantastisch, maar als bedrijf heb je hier niets aan wanneer de follow-up te wensen overlaat. Het proces gaat door na het binnenhalen van de lead. Sterker nog, eigenlijk begint het dan allemaal pas. Hoe zet jij je in om een lead om te zetten in een betalende klant? Welke stappen worden er ondernomen? Deze stappen vormen samen de lead funnel.

Gratis online leadgeneratie tips aanvragen

Lead Funnel

Waarom is een goede lead funnel zo belangrijk?

Veel bedrijven focussen op de ROI en het verhogen van de ROI. Voor deze bedrijven is het bouwen van een goede lead funnel eigenlijk essentieel. Om deze funnel te kunnen bouwen is het belangrijk om je bewust te zijn van alle fasen die te vinden zijn binnen de lead funnel. Uiteindelijk helpt een goede leadgeneratie funnel jou om je hele conversieproces te stroomlijnen. De funnel helpt je om duidelijk te maken hoefveel leads contact maken met jouw bedrijf en hoeveel van deze leads uiteindelijk een betalende klant worden. Een groot deel van de Nederlandse bedrijven focust vooral op het binnen halen van zo veel mogelijk leads, maar in de praktijk is het dus nog belangrijker om de lead funnel te optimaliseren.

Ontdek veel waardevolle lead informatie

Waarom worden leads geconverteerd en waarom worden bepaalde leads juist niet geconverteerd? Het inzicht hierin is vaak matig, waardoor veel bedrijven kansen mislopen. Dit is zonde, want juist het inzicht in dergelijke informatie zorgt ervoor dat de sales funnel verkrapt kan worden. Een goede lead funnel geeft je inzicht in alle belangrijke informatie over leads, waardoor je dit door kunt laten werken in de sales funnel. Door op die manier de sales funnel verder te optimaliseren kun je de conversiepercentages verhogen. Uiteindelijk leidt dit natuurlijk tot een verhoging van de omzet en winst.

Veel bedrijven zijn té gefocust op zaken doen

De lead funnel laat je zien dat er aardig wat stappen te ondernemen zijn voor een lead. De lead wordt nu eenmaal niet binnen een paar minuten een betalende klant. De grootste fout die gemaakt wordt door Nederlandse bedrijven is dat zij té gefocust zijn op het doen van zaken met online bezoekers. Dit betekent dat de website te weinig informatieve en adviserende waarde heeft. Bedrijven willen direct verkopen, terwijl consumenten eerst meer willen weten. In dit verschil is de fout terug te vinden en deze fout zorgt er vaak voor dat leads niet worden omgezet in betalende klanten.

Lead Funnel

De lead funnel begrijpen is het denkproces begrijpen

Veel ondernemers besteden te weinig aandacht aan de lead funnel, omdat zij gewoonweg niet helder hebben wat voor proces leads doorlopen voordat zij daadwerkelijk een aankoop doen. Het is dan ook belangrijk om eerst goed inzicht te hebben in het denkproces, het ervaringsproces en het mentale proces van een lead. Het begint allemaal met een behoefte aan iets, waarna iemand op zoek gaat naar de oplossing. Vervolgens worden de verschillende mogelijkheden geëvalueerd en zal er uiteindelijk worden geïnvesteerd. Pas in deze laatste fase is er sprake van een betalende klant, maar ook in de fasen die hiervoor liggen heeft de lead aandacht nodig. Precies dát is het!

Bouw een effectieve lead funnel

Het hebben van een optimale lead funnel is dus heel belangrijk als jij zo veel mogelijk leads om wilt zetten in betalende klanten, en dat wil je natuurlijk! Maar hoe bouw je nu een goede lead funnel en hoe ga je hier precies mee om? Omzetvergroters geeft je de nodige inzichten, denkt met je mee en helpt je natuurlijk bij het bouwen van een effectieve lead funnel. Start direct met het aanvragen van gratis website advies of met een online aanvraag van een gratis website checklist. Wil je direct meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen als het gaat om het optimaliseren van jouw lead funnel? Neem dan gerust contact met ons op.

Gratis online leadgeneratie tips aanvragen

Omzetvergroters.nl

Belgiëstraat 12
5171 PN Kaatsheuvel
info@omzetvergroters.nl
KVK 60651261
BTW: NL853999752B01
IBAN: NL09RABO0181085992

Openingstijden

werkdagen 08.00 – 17.00

Onze Partners

Browsr is onze partner op het gebied van omzetmachines – oftewel websites. Browsr maakt de winst genererende websites voor onze klanten. Zonder investeringen vooraf zetten zij voor jou ook een omzet genererende website neer.

YourBoost is onze marketingpartner. Zij zijn gespecialiseerd in het behalen van topposities in Google. Door middel van verschillende SEO-technieken zorgen ze ervoor dat ook jouw website de concurrentie voorbij stuift.

Gratis E-book downloaden

Hoe jouw website de top 10 van Google bestormt

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we u ergens mee helpen?