Klanten werven tips

Wanneer je als bedrijf klanten wilt werven is het belangrijk dat je goede content levert. Content marketing is een super belangrijke marketing strategie. Zeker als je een bedrijf hebt dat vooral veel online actief is en vooral online levert. Het is daarom belangrijk dat je goede content levert. Door middel van deze goede content zul je sneller nieuwe klanten werven. Echter zal je bestaande band met klanten zou ook verbeteren. En dit wilt elk bedrijf natuurlijk. Wanneer je goede content marketing hebt, dan kan de omzet van je bedrijf flink stijgen. Wanneer je dit als bedrijf (nog) niet hebt maar dit wel heel graag zou willen, dan is het goed om je eens te verdiepen in content marketing. Wij van Omzetvergroters kunnen je hierbij helpen en hebben daarom wat tips voor je.

Gratis klanten werven tips aanvragen

klanten werven tips

Waar te beginnen?

Het is belangrijk om verschillende soorten content van hoge kwaliteit te leveren. Het is beter om een vorm van content marketing goed uit te voeren zodat je er daadwerkelijk echt wat aan hebt, dan dat je veel verschillende vormen van content marketing zou gebruiken met minder goede kwaliteit. Wanneer je geen goede kwaliteit levert, dan zorgt dit ervoor dat je niet op zult vallen bij de zoekmachines. Goede vormen van content marketing om mee te beginnen zijn: Het maken van een blog en het schrijven van een nieuwsbrief.

Blog en Nieuwsbrief

Door te beginnen met het maken van een blog of een nieuwsbrief, kan je regelmatig goede content leveren. Deze content komt terecht bij potentiële klanten en de huidige klanten. Hoe regelmatiger je updates blijft geven,hoe groter de aanhang wordt. Het voordeel van zowel een blog als een nieuwsbrief is dat je je klanten en mensen die je willen volgen informatie kunt geven. Dit zorgt ervoor dat mensen goed weten hoe het met je bedrijf gaat. Buiten dat kunnen ze dan ook lezen wat ze van je kunnen gaan verwachten. Veel bedrijven maken al gebruik van een nieuwsbrief. Een hoop websites vragen je of jij je aan wilt melden voor de nieuwsbrief. Toch zijn niet alle nieuwsbrieven van bedrijven een succes.  Als bedrijf wil je dat je de bezoekers kunt motiveren om zich aan te melden voor de nieuwsbrief. Er zijn veel bedrijven, die bijvoorbeeld winacties houden. Zoals: “Wanneer u zich nu aanmeld bij onze nieuwsbrief maakt u kans op korting “. Dit is een voorbeeld van hoe je dit zou kunnen aanpakken.

Gebruik maken van video’s

Als bedrijf kun je er ook voor kiezen om verschillende video’s te gebruiken. Een video kan het makkelijk maken om bepaalde informatie uit te leggen. Je hebt natuurlijk ook veel mensen die het fijner vinden om een video te bekijken dan een hele lap tekst te moeten lezen. Je kan een video natuurlijk ook op YouTube zetten. Wanneer je dit doet moet je er wel opletten dat je de juiste content in de titel zet. Wanneer dit juist is wordt de video een stuk sneller gevonden. Wat ook heel belangrijk is aan het maken van een video is dat de kijker niet zijn aandacht mag kwijt raken. Wanneer dit wel gebeurt zal de video geen nut hebben.

Telemarketing

Er zijn veel bedrijven die gebruik maken van telemarketing. Telemarketing houdt eigenlijk in dat je als bedrijf potentiële klanten op belt en ervoor zorgt dat ze wat willen gaan kopen. Er zijn veel mensen die telemarketing niet leuk vinden, of gewoon niet goed gebruiken. Wanneer je telemarketing niet goed gebruikt, dan kan dit dodelijk zijn. Mensen kunnen namelijk een slechte indruk achterlaten, waardoor je bedrijf een mindere naam kan gaan krijgen. Het is dus belangrijk om goede telemarketeers in te schakelen. Een goede telemarketeer weet hoe die iemand aan de andere kant van de lijn zou kunnen overtuigen. Wat je als bedrijf ook kunt doen is om mensen met veel ervaring uit een callcenter in te huren, zo heb je de meeste kans van slagen.

Zoekmachine Marketing

Een goede manier om klanten te werven is via SEO, Search Engine Optimalization. Dit is een vorm van zoekmachine-optimalisatie. Door Middel van een Google zoekwoordplanner ga je kunnen bepalen welke verschillende verschillende soorten zoekwoorden jij het beste in je content zou kunnen gebruiken. Ook is het bij SEO belangrijk dat je linkjes van je website hebt die je op andere websites hebt staan. Er moet wel genoeg content op je website staan. Wanneer je op elke pagina genoeg content hebt, dan zorgt dit ervoor dat je automatisch hoger komt in Google. Hoe beter je bedrijf vindbaar is op Google, hoe meer bezoekers je krijgt en hoe hoger de omzet kan gaan worden,

klanten werven tips

SEA

Na SEO heb je ook nog SEA, dit staat voor Search Engine Advertising. Door middel van Google Ads is het super makkelijk om voor je bedrijf te adverteren. Dit kan je eventueel uit laten besteden, hierdoor kan je zelf bepalen welk budget je toekent aan SEA. Wanneer het bedrag op is, verdwijnen de advertenties weer. Ook door middel van SEA kan je zelf bepalen op welke zoekwoorden jij je wilt richten. Hierdoor is het heel makkelijk om de doelgroep eenvoudig te kunnen bereiken.

klanten werven tips

Beurzen

Het kan natuurlijk zijn dat je als bedrijf andere bedrijven als doelgroep hebt. Wanneer dit het geval is, doe je er als bedrijf goed aan om veel verschillende beurzen te bezoeken. Wanneer je op beurzen bent ontmoet je veel verschillende ondernemers. Misschien ontmoet je wel de juiste persoon, die misschien wel geïnteresseerd is in jouw product of dienst. Dit is niet de enige mogelijkheid om goed contact op te bouwen met nieuwe klanten, of potentiële klanten. Zo kan je er ook voor kiezen om voetbal stoelen bij een voetbalclub te reserveren. Zo kan je je klanten beter leren kennen en laat je meteen een goede indruk achter.

Vragen?

Ben je benieuwd naar wat wij allemaal voor jouw bedrijf kunnen doen? Neem dan gerust contact op met Omzetvergroters. Wij willen er alles aan doen om je verder te helpen met de contentmarketing van je bedrijf, maar natuurlijk ook wanneer je geïnteresseerd bent in online marketing. Wij kunnen je helpen met het verhogen van de omzet van je bedrijf.

 

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we u ergens mee helpen?