Een copywriter is een tekstschrijver die zich voornamelijk bezighoudt met reclameteksten: wervende en commerciële teksten. Vaak heeft een copywriter een HBO of WO opleiding gevolgd in de studierichting communicatie of journalistiek. Vervolgens rolt hij door ervaring in de marketing en communicatie of ervaring als tekstschrijver in het vak van copywriting.

Werkomgeving van de copywriter

De copywriter komt na zijn opleiding en eventuele ervaring vaak terecht bij een tekstbureau, een communicatiebureau of een reclamebureau. Sommige grote bedrijven hebben een eigen marketing- en communicatieafdeling waar copywriters werkzaam zijn. Sommige copywriters werken als freelancer en hebben een eigen onderneming. Zij zorgen dus zelf voor de werving van klanten en bewaken het gehele werkproces ook zelf.

Gratis proefteksten aanvragen?

copywriter

Eigenschappen van een goede copywriter

Een goede copywriter moet creatief en innovatief zijn om een product of dienst te kunnen promoten door middel van tekst en moet vernieuwend kunnen blijven. Daarnaast is het belangrijk om met tijdsdruk te kunnen omgaan omdat binnen een bepaalde tijd een goede campagne of reclametekst moet worden gerealiseerd. Tevens moet een copywriter goed zijn met taal maar ook visueel zijn ingesteld. Een copywriter werkt samen met de artdirector (verantwoordelijk voor het beeld) en moet dus kunnen aanvoelen welke beelden de tekst wel of niet aanvullen. Goede communicatie is ook van belang omdat er veel contact is met opdrachtgevers om afspraken te maken en er vaak plannen moeten worden gepresenteerd of toegelicht. Goede copywriters kennen een product of dienst door en door en weten de campagne naadloos te laten aansluiten bij het imago van het bedrijf en de doelgroep enthousiast te maken.

Afspraken maken met de opdrachtgever

Goede afspraken maken en goede communicatie met de opdrachtgever is voor een copywriter van levensbelang: zo maakt hij zijn klanten tevreden. Door afspraken te maken, bijvoorbeeld over de inhoud van de tekst zoals de boodschap en schrijfstijl en over de prijs, deadlines en het proces, worden discussies achteraf vermeden en weten beide partijen waar ze aan toe zijn. Daarnaast is luisteren en uitleg kunnen geven erg belangrijk om eventuele onvrede bij de klant te kunnen oplossen of keuzes te verhelderen.

Gratis proefteksten aanvragen

Omzetvergroters.nl

Belgiëstraat 12
5171 PN Kaatsheuvel
info@omzetvergroters.nl
KVK 60651261
BTW: NL853999752B01
IBAN: NL09RABO0181085992

Openingstijden

werkdagen 08.00 – 17.00

Onze Partners

Browsr is onze partner op het gebied van omzetmachines – oftewel websites. Browsr maakt de winst genererende websites voor onze klanten. Zonder investeringen vooraf zetten zij voor jou ook een omzet genererende website neer.

YourBoost is onze marketingpartner. Zij zijn gespecialiseerd in het behalen van topposities in Google. Door middel van verschillende SEO-technieken zorgen ze ervoor dat ook jouw website de concurrentie voorbij stuift.

Gratis E-book downloaden

Hoe jouw website de top 10 van Google bestormt

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we u ergens mee helpen?