Content Marketing Strategie

Content marketing bestaat al een lange tijd. Zelfs voor het bestaan van het internet probeerden bedrijven al een relatie met hun klanten op te bouwen door middel van een content marketing strategie. Zo werden er vroeger bijvoorbeeld magazines gebruikt om een betere relatie met de klant op te bouwen. Tegenwoordig heeft vrijwel ieder serieus bedrijf een content marketing strategie. Voor een ondernemer is content marketing een goede manier om een betere band met de klant op te bouwen. Hoe interessanter de content, hoe vaker klanten terugkomen bij je bedrijf. Als jij als autoriteit binnen een bepaalde branche gezien wordt, dan verkopen je producten en diensten een stuk beter. Bij Omzetvergroters hebben we veel ervaring op het gebied van content marketing.

Meer weten over Content Marketing

Verschillende vormen voor je Content Marketing Strategie

Verschillende vormen van content

Je hebt ontzettend veel verschillende vormen van content waar je als bedrijf gebruik van kunt maken. Een nieuwsbrief, recensies, afbeeldingen en video’s zijn slechts een aantal vormen van content. Als je een goede content marketing strategie bedenkt, is het belangrijk dat je goed nadenkt over welke vormen van content je wil gaan gebruiken. In veel gevallen geldt: hoe meer content, hoe beter. Echter, is het erg belangrijk dat de kwantiteit niet ten koste gaat van de kwaliteit. Je kunt beter één goede nieuwsbrief maken dan gigantisch veel content van minder goede kwaliteit. De kwaliteit van de content moet jouw doelgroep weten te overtuigen.

Het uitbesteden van de Content Marketing

Ondanks dat de juiste content marketing strategie zeer succesvol kan zijn, is het lastig om de perfecte strategie te vinden. Het maken van goede content is niet eenvoudig. Er zijn gigantisch veel websites die te weinig interessante content hebben. Op deze manier is het lastig om een goede band met de doelgroep te creëren. Overigens zijn er ook een hoop websites die wel content zoals een nieuwsbrief hebben, maar desondanks geen aanmeldingen krijgen. Er zijn een hoop manieren om de bezoekers van je website aan te sporen om zich aan te melden voor de nieuwsbrief. Bijvoorbeeld door de nieuwsbrief een interessante naam te geven en door abonnees te belonen. Een professioneel bedrijf kan jou helpen om de content marketing strategie helemaal uit te stippelen. Bij Omzetvergroters kunnen we bijvoorbeeld de perfecte strategie voor je bedenken.

Wat is de basis van een goede Content Marketing Strategie?

Bij het bedenken van een content marketing strategie moet je niet alleen proberen om reclame te maken voor het bedrijf, maar je moet ook aan de behoeftes van de klant willen voldoen. Er zijn maar weinig mensen die puur op reclame zitten te wachten, de meeste mensen willen informatie waar ze echt iets mee kunnen. Als jij de doelgroep deze informatie kan geven, dan blijft de content interessant. Op deze manier is de kans groot dat klanten steeds vaker bij je terug blijven komen. Hieronder vind je drie verschillende vormen van content waar je het beste mee kunt beginnen.

Wat is de basis van een goede content marketing strategie

De content op je website

Om te beginnen kun je het beste aan de content van de website zelf werken. Als internetondernemer is je website een van de belangrijkste middelen om omzet mee te genereren. Zonder een professionele website zullen maar weinig klanten interesse hebben in je producten of diensten. Veel consumenten zijn wantrouwend op het internet. Door middel van een professionele website met voldoende interessante content, kun je het vertrouwen van de consument winnen. Bovendien is het ook van belang dat er voldoende content op de website geplaatst wordt voor de zoekmachines. Een betere positie binnen Google zal in veel gevallen tot een hogere omzet leiden. De positie die de website heeft, wordt onder andere berekend aan de hand van de content.

Een Nieuwsbrief

Er zijn veel bedrijven die gebruik maken van een nieuwsbrief. Als (potentiële) klanten zich abonneren op de nieuwsbrief, krijgen ze regelmatig interessante content in hun mailbox. Voor jouw bedrijf heeft dit een groot voordeel, namelijk dat jouw doelgroep regelmatig wordt herinnerd aan het bestaan van je bedrijf. Bovendien wordt er zo ook een betere band opgebouwd met de doelgroep. Echter, vergeten veel bedrijven dat de nieuwsbrief ook interessant moet zijn voor de klanten zelf. Het is niet verstandig om de abonnees alleen maar reclame toe te sturen, niemand zal de mails na verloop van tijd nog openen als je zo te werk gaat. Het maken van een interessante nieuwsbrief is niet altijd even eenvoudig. Merk jij dat je dit ook erg lastig vindt? Neem dan gerust contact met ons op. Bij Omzetvergroters hebben we veel ervaring met het maken van interessante content, waaronder nieuwsbrieven.

Video’s

Filmpjes zijn nog een vorm van content waar je veel succes mee kunt behalen. Het voordeel van filmpjes is dat ze in de ogen van veel mensen interessanter zijn dan flinke lappen tekst. Vooral bij bepaalde doelgroepen, zoals jongeren, is het een goed idee om gebruik te maken van video’s. Het nadeel van deze vorm van content marketing is dat het lastig kan zijn om een goede video te maken. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat de camera op de juiste positie geplaatst wordt, maar ook de inhoud van de video moet interessant zijn. Hiervoor heb je een team van meerdere professionals nodig, waaronder iemand met verstand van videobewerking. Het maken van video’s is dan ook een stuk lastiger dan het maken van een nieuwsbrief bijvoorbeeld.

Heb jij een professionele Content Marketing Strategie nodig?

Vind jij het van groot belang dat er een perfecte content marketing strategie voor je bedrijf bepaald wordt? Dan kun je het bedenken van de content marketing strategie het beste overlaten aan een professioneel bedrijf. Bij Omzetvergroters verzorgen we deze vorm van marketing voor veel verschillende bedrijven. We zijn in staat om content te creëren die jouw doelgroep ook echt aanspreekt. Nog voordat we beginnen met het bedenken van een strategie, doen we een doelgroeponderzoek. Bovendien bespreken we ook met je welke prioriteiten en wensen je hebt als het om de content marketing strategie gaat. Dankzij onze ruime ervaring en uitstekende manier van communiceren kan je zeker zijn van de perfecte strategie. Neem gerust contact met ons op indien je op zoek bent naar een geschikte strategie.

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we u ergens mee helpen?